Nabídka témat bakalářských prací pro 4-letý studijní program „Strojírenství“, obor „Energetika a procesní technika“, specializace „Procesní technika“ v akademickém roce 2021/2022

-> detailní informace o jednotlivých tématech

 

prof. Ing. Tomáš Jirout, Ph.D.
  • Zařízení pro míchání a homogenizaci moderních UHPC betonových směsí.
  • Tenkovrstvé fotoreaktory pro odstraňování antibiotikových reziduí z odpadních vod.
  • Návrh a odzkoušení laboratorního perličkového mlýnu pro dezintegraci mikro řas z technologií zachytávání a zpracování CO2.
  • Návrh modelového extraktoru pro získání aromatických látek z bylin.

 

prof. Ing. Rudolf Žitný, CSc.
  • Viskozimetr sestavený z injekční stříkačky.

 

doc. Ing. Radek Šulc, Ph.D.
  • Hydrodynamika a přenos hmoty v náplňové koloně.

 

doc. Ing. Lukáš Krátký, Ph.D.
  • Provozní charakteristiky laboratorního bioreaktoru.
  • Návrh systému kontinuálního dávkování biomasy do laboratorního nožového mlýnu.

 

doc. Ing. Karel Petera, Ph.D.
  • Distribuce rozpuštěného kyslíku v nádržích pro chov ryb.

 

doc. Ing. Jan Skočilas, Ph.D.
  • Viskoelastické vlastnosti kolagenu.
  • Tokové vlastnosti tavenin vyztužených polymerů.
  • Chlazení pohonu důlní lokomotivy.

 

 Ing. Martin Dostál, Ph.D.
  • Var.
  • Hustota.

 

Ing. Jiří Moravec, Ph.D.
  • Senzor pro měření tokových vlastností látek.
  • Procesní charakteristiky hydrodynamicky optimalizovaných míchadel.
  • Vliv dynamiky změny hladiny kapaliny na příkon míchadla v míchané nádobě.
  • Aplikace pro výpočet pevnosti tlakových nádob.
  • Automatický zakladač lahví v technologii recyklace použitého kuchyňského oleje.
  • Návrh regulovatelného lamelového usazováku pro čištění odpadních vod.
  • Analýza cen zařízení linek potravinářského, chemického či spotřebního průmyslu.
  • Reologické vlastnosti látek.
  • Obecné volné téma.

 

Ing. Jaromír Štancl, Ph.D.
  • Měření elektrické vodivosti tuhých potravin.
  • Měření výkonových parametrů laboratorní rozprašovací sušárny.
  • Návrh stanice pro čištění a sanitaci laboratorní rozprašovací sušárny.
  • Návrh zařízení pro pasterizaci potravin s využitím přímého ohmického ohřevu.

 

Ing. Michal Netušil, Ph.D.
  • Filtrace vzduchu.
 
Ing. Mgr. Vojtěch Bělohlav
  • Koncept biorafinérie zpracovávající biomasu 3. generace.
  • Aerace deskového fotobioreaktoru.
 
Ing. Stanislav Solnař
  • Statické vs. dynamické metody.
  • Měření radiativního tepelného toku.
 
Ing. Viktor Vajc
  • Tepelné trubice.